LAJMET E MBRËMJES

Aleatët premtojnë vazhdim të mbështetjes për FSK-në

 

Rrethanat e reja gjeopolitike të krijuara nga lufta e Rusisë në Ukrainë kanë përqendruar vëmendjen e aleatëve te siguria në Kosovë dhe në të gjitha vendet e Bashkimit Evropian. Në konferencën vjetore ndërkombëtare për sigurinë, Forcës së Sigurisë të Kosovës i është premtuar vazhdimi i mbështetjes dhe thellimi i bashkëpunimit nga NATO-ja, KFOR-i dhe nga ambasadorët e huaj që veprojnë në Kosovë

Siguria në Kosovë dhe në Ballkanin Perëndimor është vënë në fokusin e NATO-s dhe të KFOR-it, në kontekstin e rrethanave të reja gjeopolitike, të shpërfaqura qysh kur Rusia nisi pushtimin e Ukrainës.

Në këtë sfond ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, ka potencuar të martën se Kosova ka rritur angazhimin dhe koordinimin e aktiviteteve në rrafshin e mbrojtjes me aleatët ndërkombëtarë. Krahas kësaj, ai ka shprehur pritjen që qasja perëndimore karshi situatës së re të jetë integrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian, si dhe integrimi i Kosovës në NATO.