LAJMET E MBRËMJES

Me vetting e rritje të buxhetit, Qeveria synon ta përmirësojë drejtësinë

Foto: Driton Paçarada\KOHA
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Për luftën kundër korrupsionit e krimit të organizuar është i nevojshëm profilizimi i policëve, prokurorëve dhe i gjyqtarëve në këtë fushë, ka thënë të hënë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, gjatë adresimit të saj në kuadër të Seminarit të 102-të Rose-Roth të Asamblesë Parlamentare të NATO-s, të mbajtur në Prishtinë.

Në sesionin e ditës përfundimtare të seminarit treditor, me temën “Forcimi i sundimit të ligjit dhe luftimi i korrupsionit”, Haxhiu ka bërë të ditur se është duke u punuar në rritjen e buxhetit për institucionet e drejtësisë. Krahas kësaj, Haxhiu para pjesëmarrësve të seminarit ka thënë se janë nisur një sërë reformash, ashtu që secili gjyqtar dhe prokuror të udhëhiqet nga pavarësia, profesionalizmi dhe integriteti moral.