LAJMET E MBRËMJES

“Presioni” britanik, Abbott kërkon përgjigje për Projektodin Civil

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Anëtarët e Komisionit për të Drejta të Njeriut kanë pritur në takim ambasadorin e Britanisë së Madhe, Nicholas Abbott. Gjatë këtij takimi ai i ka pyetur deputetët se si mendojnë që do të zgjidhet çështja e Projektkodit Civil, i cili në mars të këtij viti dështoi të miratohej në Kuvend. Abbott ka theksuar se Britania e mbështet komunitetin LGBTI+, por kundër dokumentit që lejon bashkësitë civile mes personave të seksit të njëjtë janë deklaruar deputetet Duda Balje dhe Labinotë Demi-Murtezi

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Nicholas Abbott, ka mirëpritur përcaktimin e Komisionit për të Drejtat e Njeriut që prioritet t’i jep trajtimit të dhunës në familje.

Por në takimin me anëtarët e këtij komisioni ka kërkuar që të diskutojnë pak edhe për Projektkodin Civil.