LAJMET E MBRËMJES

Kosova e Shqipëria zotohen për zbatim të marrëveshjeve të mëhershme e finalizim të të rejave

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Zotim për zbatimin e marrëveshjeve të arritura deri më tash e finalizim të marrëveshjeve të reja mes Kosovës e Shqipërisë, kanë paralajmëruar ministrat e Drejtësisë të të dyja vendeve. Në konferencë për media, ministrja Albulena Haxhiu dhe ministri Ulsi Manja kanë thënë se së shpejti do të fillojë njohja e zbatimit të dënimeve alternative për qytetarët e të dyja vendeve

Një marrëveshje e re mes Kosovës e Shqipërisë, në fushën e drejtësisë është paralajmëruar se do të nisë së zbatuari së shpejti. Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, dhe homologu i saj nga Shqipëria, Ulsi Manja, pas takimit të mbajtur sot, kanë shprehur vullnetin për zbatimin e të gjitha marrëveshjeve të arritura deri më tash, derisa treguan për finalizimin e marrëveshjes për njohjen e zbatimit të dënimeve alternative për qytetarët e të dyja vendeve.

“Në takimin tonë theksova se Ministria e Drejtësisë është e nderuar që ka nisur punimet me Ministrinë e Drejtësisë të Shqipërisë me qëllim të realizimit të zotimeve tona që lidhen me negocimin dhe arritjen e një marrëveshjeje për njohjen e zbatimit të dënimeve alternative, e cila do të mundësojë që shtetasit kosovarë të liruar me kusht nga organet e Shqipërisë të mbikëqyren nga Shërbimi Sprovues i Kosovës dhe anasjelltas. Besoj se në këtë drejtim do të përfitojnë qytetarët e Kosovës, por edhe qytetarët e Shqipërisë”, ka thënë Haxhiu.