LAJMET E MBRËMJES

Moszbatim i urdhrit të mbrojtjes për shtatzënën, suspendohen 4 zyrtarë policorë

 

Komandanti i Stacionit Policor në Lipjan, një rreshter dhe dy hetues janë suspenduar të shtunën nga detyrat lidhur me rastin e vrasjes së gruas shtatzënë para Klinikës së Gjinekologjisë në Prishtinë. Suspendimi është bërë bazuar në rekomandimin nga Inspektorati Policor, pas konstatimit të shkeljeve rreth zbatimit të urdhrit të mbrojtjes për viktimën. Inspektorati, ndërkaq, ka paralajmëruar edhe veprime të tjera nga hetuesia, në koordinim me Prokurorinë e shtetit

Katër zyrtarë policorë të stacionit në Lipjan janë suspenduar të shtunën nga detyra, shkaku i shkeljeve të evidentuara rreth zbatimit të urdhrit të mbrojtjes për shtatzënën 35-vjeçare, që të mërkurën u vra në oborrin e Klinikës së Gjinekologjisë në Prishtinë.

Ministri i Brendshëm, Xhelal Sveçla, ka njoftuar të shtunën nëpërmjet Facebookut se Drejtoria Rajonale e Prishtinës ka zbatuar rekomandimin për suspendim të dhënë nga Inspektorati Policor.