LAJMET E MBRËMJES

Pas prezantimit të një draftstatuti për Asociacionin, ngrihen shqetësime për kompetencat

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Fondacioni Friedrich Ebert (FES) dhe Instituti Evropian për Paqe kanë prezantuar sot në Prishtinë një propozim-statut për Asociacionin e Komunave në Republikën e Kosovës, në të cilat komuniteti serb i Kosovës është shumicë. Hartues të këtij dokumenti kanë insistuar se kompetencat që i përshkruhen këtij mekanizmi nuk dalë jashtë kornizës kushtetuese e ligjore të Kosovës. Por përfaqësues të qeverisë kanë thënë se, ky draft shkel së paku tri ligje që rregullojnë organizimin e nivelit lokal në vend

Projekt që mbështetet mbi pragmatizëm politik, ligjet e vendit dhe kërkesat e serbëve, e kanë kualifikuar hartuesit e tij, draft-statutin me titull “Asociacioni i Komunave në Republikën e Kosovës, në të cilat komuniteti serb i Kosovës është shumicë”.

Përfaqësuesi i Fondacionit Fridric Ebert Stiftung (FES) për Kosovë dhe Maqedoni të Veriut, në një konferencë të organizuar të hënën, ka listuar tri objektivat e publikimit të këtij dokumenti.