LAJMET E MBRËMJES

TI: Kosova shënon përmirësim në luftën kundër korrupsionit

 

Kosova shënoi përparim në luftën kundër korrupsionit gjatë vitit 2022. Në prezantimin e Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit, përpiluar nga “Transparency International”, është vlerësuar se me gjithë përparimin Kosova ende nuk e ka vënë nën kontroll korrupsionin. Megjithatë, ajo ka lënë katër prej pesë vendeve të tjera të Ballkanit Perëndimor prapa vetes. E këtë rezultat e kualifikuan si të arritur të qeverisjes me duar të pastra kryeministri Kurti dhe ministrja e Drejtësisë, Haxhiu

Kosova shënoi progres në luftën kundër korrupsionit, porse nuk e ka vënë atë nën kontroll, ka treguar raporti i organizatës ndërkombëtare “Transparency International” për vitin 2022, i publikuar të martën.

Në përllogaritjen prej 0 deri në 100 pikë, Kosova ka grumbulluar 41 pikë në Indeksin e sivjetmë të Perceptimit të Korrupsionit, duke u radhitur në vendin e 84-t nga 180 shtete të botës.