LAJMET E MBRËMJES

Kurti thotë se s’mund të ketë Asociacion njëetnik, SHBA-ja kërkon themelimin

 

Kryeministri Albin Kurti e ka cilësuar të padrejtë dhe të dëmshëm të themelohet një Asociacion për serbët në Kosovë, e shqiptarët në Luginë ta kenë vetëm Këshillin Nacional. Pas kërkesës së SHBA-së që të nisin veprimet për themelimin e këtij mekanizmi pa vonesa të mëtejme, Kurti ka thënë se Asociacioni njëetnik nuk është i mundshëm, teksa ka përsëritur gatishmërinë për negociata mbi bazën e propozimit franko-gjerman

Kompensim për llogari të Serbisë e ka kualifikuar kryeministri Albin Kurti insistimin për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe. Një ditë pas takimit të mbyllur në Ambasadën Amerikane, ku u diskutuan modalitetet e krijimit të këtij mekanizmi, kryeministri ka thënë se në Kosovë nuk është i mundshëm Asociacioni njëetnik.

“Jam qytetar i Kosovës që edhe si aktivist politik, edhe si deputet opozitar, dhe edhe sot si kryeministër është angazhuar e afirmuar për të gjitha të drejtat e pakicave pa dallim. Kërkesat, nevojat e qytetarëve serbë dhe çdo pakice jam kryeministër edhe i tyre dhe i plotësoj. Por s’mund ta kompensojmë Serbinë për luftën e humbur në pranverën e vitit 1999, por ajo duhet të na kompensojë për dëmet që na ka shkaktuar edhe në njerëz, edhe në të mira materiale”, ka thënë Kurti.