LAJMET E MBRËMJES

Serbët kundërshtojnë shpronësimin e tokave me interes publik në Leposaviq

FOTO: Kosova Online
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Banorët e fshatit Dren të Leposaviqit kanë protestuar edhe të enjten kundër shpronësimit të tokave, që Qeveria i ka shpallur me interes publik. Punimet në zgjerimin e rrugës janë ndalur e Lista Serbe u ka shkruar ambasadave e misioneve të huaja në Kosovë. Qeveria nuk i ka komentuar ndaljen e punimeve dhe protestën

Vendimi i Qeverisë për shpronësimin e disa tokave të shpallura me interes publik në zonat kadastrale në Dren dhe Leshak i ka nxjerrë sërish në rrugë banorët serbë të Leposaviqit.

Ata, të enjten, për herë të dytë kundërshtuan zgjerimin e rrugës, duke e quajtur vendimin e ekzekutivit të paligjshëm.