LAJMET E MBRËMJES

Haxhiu e akuzon Gjykatën Kushtetuese për “interesa individuale”

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, e kontestoi vendimin e Gjykatës Kushtetuese për rrëzimin, në tërësi, të Ligjit për Këshillin Prokurorial. Shprehu vërejtje për disa nga pikat e vendimit. Ndërkaq Gjykatën e akuzoi se para interesit të përgjithshëm, e vuri atë të disa anëtarëve të KPK-së

Mospajtim me vendimin e Gjykatës Kushtetuese për rrëzimin në tërësi të Ligjit për Këshillin Prokurorial (KPK) ka shprehur të shtunën ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.

Kushtetuesja vendosi se ligji bie ndesh me nenet e Kushtetutës për formën e qeverisjes dhe ndarjen e pushtetit, kompetencat e Kuvendit, rolin e Avokatit të Popullit, barazinë para ligjit, e nenin për KPK-në.