LAJMET E MBRËMJES

Gjykimi i ish-krerëve të UÇK-së, Thaçi, Veseli, Krasniqi e Selimi deklarohen të pafajshëm

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Pas 2 vjetësh e gjysmë në paraburgim, sot ka nisur shqyrtimi kryesor pranë Dhomave të Specializuara në Hagë, në rastin ku ish-drejtuesit e UÇK-së: Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi akuzohen për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit. Të gjithë u deklaruan të pafajshëm. E në fjalët hyrëse të Zyrës së Prokurorit të Specializuar u tha se viktimat ishin të komuniteteve të ndryshme, por shumica shqiptarë që shiheshin si tradhtarë e kundërshtarë politikë

Ish-udhëheqësit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës janë deklaruar të pafajshëm në seancën e fjalës hyrëse, të parën të shqyrtimit kryesor të rastit ku akuzohen nga Specialja për krime lufte e krime kundër njerëzimit.

Ish-anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, që Zyra e Prokurorit të Specializuar i akuzon për ndërmarrje të përbashkët kriminale, thanë se i kuptojnë akuzat dhe se i konfirmojnë deklaratat e dhëna më herët se nuk janë përgjegjës për asnjë nga pikat e aktakuzës.