LAJMET E MBRËMJES

Nga 357 vëzhguesit e akredituar për zgjedhjet në veri, 171 punonjës të mediave

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

“Gjithsej kanë aplikuar 37 organizata vëzhguese, duke përfshirë subjektet politike, përfaqësues të vendeve të huaja në Kosovë, shtëpi mediatike dhe OJQ... Në total do të jenë 31 organizata që do të marrin pjesë në procesin e vëzhgimit me gjithsej 357 vëzhgues”, ka thënë Besnik Buzhala, drejtor i Zyrës për Regjistrim, Certifikim dhe Kontroll Financiar të Subjekteve Politike

Më shumë punonjës të mediave sesa vëzhgues vendorë e ndërkombëtarë janë akredituar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) për monitorimin e zgjedhjeve të parakohshme të së dielës, të cilat do të organizohen në veriun e banuar kryesisht me serbë.

Ky institucion ka marrë disa vendime në mbledhjen e së enjtes, në mesin e të cilave edhe atë për akreditimin e 357 vëzhguesve, 171 prej të cilëve janë gazetarë, kameramanë e fotoreporterë.