LAJMET E MBRËMJES

Masakra në Burgun e Dubravës, shumë dëshmitarë e asnjë i dënuar

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Përvjetori i 24-t i masakrës në Burgun e Dubravës, ku u ekzekutuan 100 e u plagosën mbi 200 të burgosur shqiptarë shënohet me kujtimin e të mbijetuarve për mizoritë e përjetuara, e me kritikën për drejtësinë e munguar për të dhe për të gjitha krimet e tjera të kryera në Kosovë nga forcat serbe

Enver Dugolli ka përjetuar masakrën e parë me sytë e tij, atë që Asllan Selimi e ka përshkruar në “Tmerri ka emër”, librin që është promovuar të premten e që i kushtohet masakrës në Burgun e Dubravës, aty ku 24 vjet më parë 100 të burgosur shqiptarë u ekzekutuan e mbi 200 të tjerë u plagosën nga të shtënat e pjesëtarëve të armatosur serbë.

Dugolli, që në burgjet e Serbisë u mbajt deri më 2001, ka nisur vetë të kërkojë drejtësinë e munguar për masakrën ndër më të tmerrshmet në luftën e fundit në Kosovës, që zgjati nga 19 deri më 24 maj të vitit 1999.