Lëmsh

Zhvillohet gara ndërkombëtare e skulpturave prej dëbore në Francë

 

Për 36 vjet, qyteti alpin i Francës, Valloire, ka qenë kryeqytet i artit jetëshkurtër malor duke pritur garën ndërkombëtare të skulpturave në borë, në të cilën 17 ekipe të përbërë nga tre persona, kthejnë blloqe të mëdha dëbore në kryevepra të vërteta.

“Unë skalis gurë, jam skulptor. Këtu, më sjell para së gjithash pasioni dhe atmosfera. Ajo që përjetojmë këtu është e papërsëritshme. Ndryshimi i kushteve të motit do të thotë se kemi të bëjmë me një material të paqëndrueshëm”, thotë Stéphane Rabusseau.