Lëmsh

Njerëzit me sytë më të bukur në botë

Njerëzit me sytë më të bukur në botë
 

Fillimisht të gjitha qeniet njerëzore kishin sytë ngjyrë kafe dhe ky konkluzion del nga shkenca.

Në një pikë të caktuar në histori, midis 6,000 dhe 10,000 vjet më parë, u shfaq një mutacion gjenetik në sajë të të cilit u lind njeriu i parë me sy blu: pika e origjinës së një brezi të mëvonshëm të njerëzve me sy me ngjyrë.