Lëmsh

Qytetet më vdekjeprurëse amerikane për zogjtë

 

Çikago, Hjustoni dhe Dallas janë qytetet amerikane më vdekjeprurëse për zogjtë.

Zogjtë, në fakt, mund të çorientohen dhe të fillojnë të përplasen në mure, pasi ata tërhiqen nga drita artificiale. Problemi është edhe më i theksuar gjatë sezonit të migrimit, kur rreth një miliard zogj udhëtojnë nga Kanadaja në Amerikën Latine.