Lëmsh

Në Ukrainë inskenohet beteja mesjetare në një festival të veçantë

Në Ukrainë inskenohet beteja mesjetare në një festival të veçantë
 

Në një fushëbetejë piktoreske, të rrethuar nga një kështjellë mesjetare në qendër të Ukrainës, qindra burra të veshur me armatura kalorsiake luftuan me njëri-tjetrin me shpata, shtiza dhe mburoja në duar.

Beteja, në të cilën luftëtarët dukeshin të vërtetë, pavarësisht se në duar mbanin armë druri, vjen ndërsa Ukraina pret kampionatin botëror të luftimeve mesjetare, një disiplinë që ajo e njeh si sport zyrtar.