Lëmsh

Sot e nesër me sy nga qielli për të parë shiun meteor

Sot e nesër me sy nga qielli për të parë shiun meteor

Tashmë është bërë e përvitshme që mes datave 12 dhe 13 gusht të presim spektakël nga shiu meteor, ku pak para mesnatës qielli shkëlqen nga shkëputja e meteorëve.

Në fakt, ajo që arrijmë të shohim me sy të lirë nuk është “rënia e yjeve”, siç thuhet nga shumica e popullatës, por bëhet fjalë për mbetjet e perseideve, që e kanë origjinën nga kometa suift-tuttle, e zbuluar në 1862 nga astronomi italian Giovani Vrginio Schiaparelli.