Lëmsh

“Qyteti i të vdekurve”

 

Udhëtimi për në këtë vend misterioz zgjat shumë, pasi ndodhet thellë në malet kaukaze të Rusisë, në Osetinë e Veriut, transmeton K.J. Fshati Dargavs, i njohur edhe si “Qyteti i të vdekurve”, ka një varrezë të lashtë e të veçantë.

Varret këtu kanë më shumë se 100 shtëpiza varrimi që vazhdojnë për 17 kilometra, ku banorët i linin të vdekurit të veshur me rroba dhe me objekte personale. Osetianët thonë se varrezat i ndihmojnë të kuptojnë se si jetonin njerëzit aty 400 vite më parë. Edhe arkeologët kanë shumë interes, pasi disa nga objektet e gjetura kanë tërhequr vëmendjen e shkencës.