Lëmsh

Shkencëtarët izraelitë rindërtojnë pamjen fizike të kushëririt të largët të njeriut

Shkencëtarët izraelitë rindërtojnë pamjen fizike të kushëririt të largët të njeriut

Jerusalem, 20 shtator – Tashmë e dimë se si ka qenë Njeriu i Neandertalit, por falë ADN-së, shkencëtarët izraelitë kanë arritur t’i japin trup e fytyrë një tjetri prej ish-kushërinjve tanë, Denisovianit, që u zhduk 50 000 vjet më parë.

Shkencëtarët kishin shumë pak dijeni për njerëzit e Denisovës, mbetjet e para të të cilëve u zbuluan në vitin 2008: disa dhëmbë, pjesë kockash dhe një nofull të poshtme. Pra, shumë pak për të ditur se si dukeshin.