Lëmsh

Tajlanda shqyrton zhvendosjen e kryeqytetit

Tajlanda shqyrton zhvendosjen e kryeqytetit

Tajlanda mund të bëhet vendi i radhës në Azinë juglindore që zhvendos kryeqytetin pasi kryeministri i atjeshëm, Prayut Chan-o-cha, la të kuptohet se një hap i tillë mund të jetë “i mundshëm” me qeverinë e tij.

Duke marrë shembull Mianmarin fqinj dhe plane të ngjashme që po diskutohen në Indonezi, kryeministri tajlandez tha se zhvendosja e kryeqytetit mund të ndihmojë Bangkokun t’i tejkalojë sfidat e mëdha urbane, raporton “The Guardian”.