Lëmsh

Gjykata shpall fajtorë prindërit e ish-kryeministrit italian, Mateo Renci

 

Gjykata italiane i shpalli fajtorë dy prindërit e ish kryeministri Mateo Renci, për lëshimin e faturave të falsifikuara. Babai dhe nëna e Rencit janë dënuar me një vit e nëntë muaj burg pasi të ketë përfunduar gjyqi, gjë që do t’u mundësojë që ta shlyejnë dënimin me periudhë prove.

Vendimi është goditje e rëndë për ish-kryeministrin, i cili sapo është larguar nga Partia Demokratike dhe ka krijuar lidhjen e tij të re të qendrës, Italia Viva, dhe ka mbështetur me forcë pafajësinë e prindërve, përcjell Shqip.