Lëmsh

Unazohen shpendët shtegtarë, cërla e vogël specia më e re

Unazohen shpendët shtegtarë, cërla e vogël specia më e re

Tiranë, 8 tetor – Cërla e vogël (Emberiza pusilla) është specie më e re që i shtohet listës së shpendëve të Shqipërisë.

Ky vrojtim i jashtëzakonshëm u raportua ditën e djeshme në kampin e unazimit të Orikumit ku një ekip i përbashkët i AOS dhe kolegëve unazues hungarezë nga MME (BirdLife Hungari) filluan unazimet e para për vjeshtën 2019.