Lëmsh

Simulimi i Luftës së Tretë Botërore në Jugosllavinë e brishtë

Simulimi i Luftës së Tretë Botërore në Jugosllavinë e brishtë

Në 1983, NATO kreu një simulim të Luftës së Tretë Botërore. Ata e quajtën atë Able Archer. Meqenëse ndodhi gjatë Luftës së Ftohtë, ish-Jugosllavia ishte domethënëse në simulim, shkruan BBC.

Able Archer u mbajt gjatë tensioneve të mëdha midis Lindjes dhe Perëndimit. Marrëdhëniet nuk ishin më keq se kurrë.