Lëmsh

Aeroplani i ndërtuar në fund të viteve ’50-a vazhdon të jetë më i shpejti në botë

Aeroplani i ndërtuar në fund të viteve ’50-a vazhdon të jetë më i shpejti në botë

Edhe pse u ndërtua dekada më parë, vazhdon ende të jetë aeroplani më i shpejtë në botë.

Avioni Lockheed SR-71, i krijuar në fshehtësi në fund të viteve, 1950, ishte në gjendje të fluturonte në lartësi ekstreme dhe të tejkalonte shpejtësinë e një rakete. Deri në ditët e sotme, ai mban rekordin për lartësinë më të lartë në fluturimin horizontal dhe shpejtësinë më të madhe për një aeroplan joraketor.