Lëmsh

Bota prodhon mbetje ushqimore mjaftueshëm për të ushqyer 2 miliardë njerëz çdo vit

Bota prodhon mbetje ushqimore mjaftueshëm për të ushqyer 2 miliardë njerëz çdo vit

Sipas një studimi të OKB-së, bota prodhon mbetje ushqimore të mjaftueshme për të ushqyer deri në 2 miliardë njerëz çdo vit. Një kompani e re teknologjike synon t’ua dërgojë këtë ushqim njerëzve në nevojë.

Në ishullin e Gjirit të San Franciskos, një kompani e vogël po zbulon pa zhurmë zgjidhjen për një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballemi: të ardhmen e ushqimit në një epokë ndryshimesh klimatike dhe mbetjesh masive.