Lëmsh

Në Finlandë, java e punës pritet të ketë 4 ditë e orari i punës të jetë 6-orësh

Foto: Reuters
 

Kryeministrja e re e Finlandës, Sanna Marin, ka propozuar një orar më fleksibil të orarit javor të punës, duke paraparë javën me vetëm 4 ditë dhe ditën me 6 orë pune.

Marin, 34 vjeçe, ka ngjallur vëmendjen ndërkombëtare, pasi u bë kryeministrja më e re e një vendi që drejton një koalicion me pesë parti, krejtësisht i drejtuar nga gratë, raporton “neweurope”.