Lëmsh

Prezantohet radio teleskopi më i madh në botë

Prezantohet radio teleskopi më i madh në botë
 

Radio teleskopi më i madh dhe më i ndjeshëm në botë, i ndërtuar nga Kina, ka kaluar testet teknike dhe ka nisur punën pas një testimi tre vjeçar.

Teleskopi gradualisht do të përdoret nga astronomët dhe do të shërbejë si pajisje e fuqishme për të zbuluar misteret dhe evolucionet e universit, raporton Reuters.