Lëmsh

Mjekët britanikë nxjerrin miliona duke riparuar virgjërinë e vajzave myslimane

Mjekët britanikë nxjerrin miliona duke riparuar virgjërinë e vajzave myslimane
 

Një hetim i gjerë tregon se mjekët britanikë po fitojnë miliona duke kryer operacione “sekrete” për “riparim të virgjërisë” ndaj grave të reja, të cilat janë nën presionin e familjeve të tyre dhe traditës. Besohet se janë qindra vajza që detyrohen të kalojnë një procedurë intime të quajtur hymenoplasty për të provuar se ato janë ‘të pastra’ në natën e tyre të parë të martesës.

E njohur më shpesh si riparimi i himenit, operacioni përfshin ndërtimin e një shtrese të lëkurës në hyrje të vaginës që mund të çahet kur një grua kryen për herë të parë marrëdhënie seksuale. Operacioni zgjat më pak se një orë dhe kryhet nën anestezik lokal.