Lëmsh

Dita e Drejtësisë Sociale

 

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Drejtësisë Sociale, ditë kjo e njohur dhe ku nevojitet për të trajtuar çështje të tilla si, përjashtimin e varfërisë dhe papunësisë.

Asambleja e Përgjithshme Kombeve të Bashkuara ka vendosur 20 Shkurtin, të miratuar më 26 nëntor 2007 dhe duke filluar nga vitin 2009, ta shpallë si Ditën Ndërkombëtare të Drejtësisë Sociale.