Sot është Dita Botërore e Punës Sociale

Sot është Dita Botërore e Punës Sociale

18 March 2020 08:19

Dita Botërore e Punës Sociale ka nisur të shënohet nga Federata Ndërkombëtare e Punonjësve Social, kjo ditë festohet në mbarë botën përmes aktiviteteve të ndryshme.

Objektivi kryesor i kësaj ditë është që njerëzit të vetëdijesohen për punën sociale.

Njerëzit që me dekada kanë qenë punëtorë socialë, punën e tyre e vlerësojnë si mundësinë për të bërë botën një vend më të mirë, kënaqen me mundësin për të takuar njerëz të kategorive të ndryshme, duke ndihmuar fëmijët në nevojë dhe pa përkujdesje, transmeton kp.

Ata vlerësojnë se punëtorët socialë do të nevojiten edhe më shumë kur të nisë të keqësohet situata ekonomike.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme