Lëmsh

Ndotja shkurton jetën me tre vjet

Ndotja shkurton jetën me tre vjet

Jemi përballë një pandemie të ndotjes së ajrit që shkurton jetëgjatësinë e një individi me një mesatare prej tre vjetësh dhe shkakton 8.8 milion vdekje të parakohshme çdo vit në të gjithë botën, sipas një studimi të botuar në revistën Studime Kardiovaskulare të kryer nga Jos Lelieveld dhe Thomas Münzel nga Instituti Max Planck dhe Universiteti i Mainz në Gjermani, të cilët flasin për “pandeminë e ndotjes”.

”Këto vdekje janë më shumë sesa pirja e duhanit dhe sëmundje të tilla si SIDA dhe malarja”, theksuan studiuesit.