Lëmsh

Dielli fillon të zgjohet pas një përgjumjeje të gjatë

Dielli fillon të zgjohet pas një përgjumjeje të gjatë

Pas një përgjumjeje të gjatë, Dielli fillon të zgjohet: shenja është një grup pikash që janë shfaqur në hemisferën e tij veriore, sipas fizikantit diellor Mauro Messerotti, nga Observatori Trieste i Institutit Kombëtar të Astrofizikës (INAF) dhe i Universitetit të Trieste.

”Pamja e tij tregon se riorganizimi i fushës magnetike diellore është duke u zhvilluar dhe tashmë prodhon disa tuba magnetikë të ciklit të ri të aktivitetit, duke krijuar disa grupe sporadike të njollave”, theksoi Messerotti.