Lëmsh

Superhëna “rozë” u shfaq mbrëmë më e madhe që nga viti 1948

Superhëna “rozë” u shfaq mbrëmë më e madhe që nga viti 1948
Foto: Ilustrim

Horizonti i botës shndriti të martën mbrëma deri mëngjesin e së mërkurës nga drita e hënës më të plotë të vitit.

E ashtuquajtura superhëna, një fenomen qiellor kur orbita e Hënës ndodhet shumë afër Tokës, ndriçoi fillimisht horizontin e Azisë, ku spektatorë dhe astronomë prisnin më kërshëri ta soditnin.