Lëmsh

Mjekët në SHBA gjejnë mënyrën për t’i bërë pacientët me COVID-19 të ndihen më të qetë

Mjekët në SHBA gjejnë mënyrën për t’i bërë pacientët me COVID-19 të ndihen më të qetë

Kur pacientët shtrihen në spital për COVID-19, atyre s’ju lejohet të kenë asnjë vizitor. Mjekët, infermierët dhe profesionistët tjerë shëndetësorë mbajnë distancën, dhe ndërveprojnë me ta vetëm nën shtresa të pajisjeve për mbrojtje personale. Dhe këtu ndihet menjëherë mungesa e lidhjes njerëzore.

Por, punëtorët shëndetësorë kanë dalë me një mënyrë të mençur për t’i ndihmuar pacientët me COVID-19 që të ndihen më pak të izoluar. Pajisjet e tyre mbrojtëse ua mbulojnë tërësisht atyre fytyrat, duke mos mundur t’u japin atyre të paktën një buzëqeshje, raporton “Insider”.