Lëmsh

Leopardët e borës shihen në qytetin kazak gjatë masave kufizuese

Leopardët e borës shihen në qytetin kazak gjatë masave kufizuese
Foto: Reuters

Disa leopardë të borës janë parë në afërsi të qytetit kazak Almaty duke ecur në një vend të popullarizuar alpinizmi, që aktualisht është mbyllur në pjesën më të madhe, për shkak të masave kufizuese të aplikuara për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, shkruan agjencia Reuters.

Ekzistojnë vetëm rreth 150 leopardë të borës në Kazakistan, nga një total prej 10 mijë sa thuhet se janë nëpër botë, nëpër Azi Qendrore dhe Jugore. Të klasifikuara si kafshë të rrezikuara nga zhdukja, leopardët e borës rrallë shihen, e veçanërisht brenda qyteteve.