Lëmsh

Kina parashikon lëshimin në korrik të sondës së parë drejt Marsit

Kina parashikon lëshimin në korrik të sondës së parë drejt Marsit

Kina parashikon të lëshojë në korrik një sondë dhe një robot të vogël të kontrolluar nga larg drejt Marsit, misioni i parë në drejtim të Planetit të Kuq, njoftoi promovuesi i projektit.

Vendi investon miliarda euro në programin e tij hapësinor. Ai ka lëshuar satelitë, parashikon të dërgojë njerëz në Hënë dhe po përgatitet të lëshojë një anije hapësinore të re.