Lëmsh

Anija 1000 vjeçare e vikingëve gjendet e groposur në një ishull

 

Zyrtarët nga një zonë e Norvegjisë kanë lajmëruar se kanë gjetur një anije 1,000 vjeçare të vikingëve të groposur në ishullin e njëjtë ku ishte gjetur një anije e ngjashme para gjashtë muajve, shkruan UPI.

Komuna e More dhe Romsdal tha se anija me tetë vela e gjatë afro 12 metra u gjet e groposur në ishullin Edoya, më pak se 150 metra larg nga vendi ku u gjet një anije tjetër Vikinge e periudhës së njëjtë në fund të vitit 2019.