Lëmsh

Ngrohja globale “turbo” fshin mijëra vite të ftohta

Ngrohja globale “turbo” fshin mijëra vite të ftohta

Ngrohja globale ka shkaktuar trazira dhe në vetëm 150 vjet ka arritur të anulojë procesin që në 6 500 vitet e fundit ka parë temperatura mjaft të ulëta.

Ky zbulim i shkencëtarëve u botua në revistën ”Scientific Data” nga klimatologët e Universitetit të Arizonës Veriore, të koordinuar nga Darrell Kaufman.