Lëmsh

Fusha magnetike e Tokës ndryshon 10 herë më shpejt nga sa mendohej më parë

Fusha magnetike e Tokës ndryshon 10 herë më shpejt nga sa mendohej më parë
 

Një studim i studiuesve nga Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara tregon se fusha magnetike e Tokës, e cila e mbron atë nga rrezet shkatërruese të diellit, mund të ndryshojë drejtim 10 herë më shpejt nga sa mendohej.

Studimi hedh dritë në hekurin e lëngshëm që rrjedh përreth 3.000 kilometra nën sipërfaqen e Tokës dhe si kjo ndikon në lëvizjen e fushës gjeomagnetike të Tokës.