Lëmsh

Surfistja e parë profesionale e Senegalit këshillon të tjerat ta ndjekin rrugën e saj

 

Duke u rritur në kryeqytetin bregdetar, Dakar, Khadjou Sambe nuk kishte parë asnjëherë ndonjë grua “me ngjyrë” të rrëshqiste në dallgët e Atlantikut. Si gruaja e parë surfiste, Sambe po inspiron gjeneratën e re që t’i kundërshtojnë normat kulturore dhe të rrëshqasin nëpër dallgë.

“Kur jam në ujë ndiej diçka të veçantë”, thotë Sambe, që pati veshur një bluzë të projektit “Vajzat me ngjyrë surfojnë”, i cili i ndihmon vajzat dhe gratë “me ngjyrë” në gjithë botën, të merren me surf.