Lëmsh

Jo të gjithë Vikingët ishin skandinavë

Jo të gjithë Vikingët ishin skandinavë

Renditja e ADN-së në eshtrat e Vikingëve sugjeron se ata nuk kanë qenë të gjithë skandinavë, sipas një hulumtimi të botuar sot në revistën “Nature”.

“Identiteti Viking nuk është i kufizuar vetëm në personat me prejardhje gjenetike skandinave”, sipas një ekipi shumëkombësh i udhëhequr nga Universiteti i Kembrixhit dhe Universiteti i Kopenhagës, që analizuan 442 skelete të varrosura në Europë dhe Groenlandë.