Lëmsh

​Zbulohet anija me skllevër të civilizimit të parë Maja

​Zbulohet anija me skllevër të civilizimit të parë Maja

Instituti Kombëtar i Antropologjisë dhe Historisë i Meksikës (INAH) konfirmoi se një ekip arkeologësh kishin zbuluar mbetje anijesh në brigjet e gadishullit të Jukatanit që transportonte Majat e kapur, të cilët më pas u shitën si skllevër.

Sipas autoriteteve meksikane, kjo është anija e parë e skllevërve Maja e zbuluar ndonjëherë.