Lëmsh

Në SHBA sekuestrohen monolite të Ikomit

Në SHBA sekuestrohen monolite të Ikomit

Doganat amerikane njoftuan se kanë sekuestruar në aeroportin e Miamit gurë të gdhendur antikë që vinin nga Kameruni, të njohur me emrin monolitet e Ikomit, që mbërritën në SHBA duke u përdorur dokumente të falsifikuara.

“Sipas ekspertëve, këta gurë janë gdhendur rreth 200 dhe 1.000 vjet para Jezu Krishtit”, thuhet në një komunikatë të Shërbimit të doganave dhe për mbrojtjen e kufijve të SHBA-së (CBP).