Lëmsh

Misioni i NASA-s gjen ujë në hënë

Misioni i NASA-s gjen ujë në hënë

Në hënë mund të ketë më shumë ujë sesa që është besuar më parë. Sipas kërkimeve, uji mund të shpërndahet drejtpërdrejt në sipërfaqen hënore, jo vetëm në pjesët e ftohta dhe të pandriçuara të hënës.

Dy studime janë publikuar në gazetën Nature Astronomy, dhe hulumtuesit kanë ndarë të gjeturat e tyre gjatë një konference të NASA-s të mbajtur të hënën.