Lëmsh

Koalat po zhduken për shkak të stresit

 

Numri i koalave në të gjithë shtetin australian Uellsi i Ri i Jugut, është në rënie të qëndrueshme për shkak të stresit në sistemin e tyre imunitar të shkaktuar nga shkatërrimi i habitatit dhe zjarret, sipas një studimi të ri.

“Pastrimi masiv i tokës, humbja e habitatit nga zjarret dhe valët e nxehtësisë, çuan që sistemi imunitar i koalës të mbingarkohej nga një presion shtesë”, theksoi autor i studimit, Edward Narayan, transmeton atsh.