Lëmsh

“Shtëpia prej uiski” e kontrabandistit të kohës së prohibicionit

 

Kur një çift nga fshati Ames, Nju-Jork, mori vesh se shtëpia e tyre 100-vjeçare ishte ndërtuar nga një kontrabandist, ata menduan se ishte thjesht një legjendë urbane. Por, gjatë punimeve për rinovimin e shtëpisë, ata bënë një zbulim që i bëri të kuptonin se ndoshta legjenda ishte e vërtetë.

Në fillim të tetorit, Nick Drummond dhe Patrick Bakker, thanë se kishin gjetur më shumë se 66 shishe uiski të prodhuar në epokën e prohibicionit, të fshehura brenda mureve të shtëpisë të ndërtuar në vitin 1915.