Lëmsh

Stacione gjigante që “lundrojnë” në hapësirë, disqet diellore që mund të fuqizojnë Tokën

Stacione gjigante që “lundrojnë” në hapësirë, disqet diellore që mund të fuqizojnë Tokën
Foto: NASA
 

Tingëllon si trillim shkencor: stacione gjigante të energjisë diellore që lundrojnë në hapësirë ??që rrezatojnë sasi të mëdha energjie në Tokë. Dhe për një kohë të gjatë, koncepti - zhvilluar së pari nga shkencëtari rus, Konstantin Tsiolkovsky, në vitet 1920 - ishte kryesisht një frymëzim për shkrimtarët.

Megjithatë, një shekull më vonë, shkencëtarët po bëjnë përparime të mëdha në kthimin e konceptit në realitet. Agjencia Evropiane e Hapësirës ka kuptuar potencialin e këtyre përpjekjeve dhe tani po kërkon të financojë projekte të tilla, duke parashikuar që burimi i parë industrial që do të marrim nga hapësira është "fuqia me rreze".