Lëmsh

Programi i Kinës për modifikimin e motit do të jetë gati brenda vitit 2025

Programi i Kinës për modifikimin e motit do të jetë gati brenda vitit 2025
 

Kina ka zbuluar, këtë javë, planet e saj për të zgjeruar ndjeshëm programin eksperimental për modifikimin e motit, pasi do ta shtrijë në një sipërfaqe prej 5,5 milionë kilometrash katrorë, mbi 1,5 herë më të madhe se India.

Sipas një deklarate të Këshillit të Shtetit, Kina do të ketë “zhvilluar sistemin e modifikimit të motit” brenda vitit 2025, falë kërkimeve thelbësore dhe teknologjive kyçe, si dhe “përmirësimeve në parandalimin e rreziqeve”.