Lëmsh

Anglezët dhe skocezët dehen më së shpeshti

Anglezët dhe skocezët dehen më së shpeshti
Foto: Ilustrim
 

Sondazhi Global i Drogës (GDS) për 2020-n thotë se problemi i pijes në Mbretërinë e Bashkuar është më i rrezikshëm se përdorimi i çfarëdo lloji të drogave. Mbi 5 për qind e njerëzve nën 25-vjeç në Mbretërinë e Bashkuara kanë raportuar se kanë kërkuar trajtim spitalor pasi ishin dehur, në krahasim me mesataren në botë e cila është 2 për qind.

Shkalla e pranimeve në spital atje, për shkak të alkoolit është më e lartë se ajo e përdoruesve të drogave, përveç heroinës. Ndërkaq, që konsumi i alkoolit ishte shumë më i përhapur, me 94 për qind të njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar të cilët thanë se kishin pirë alkool vitin e kaluar, ndërsa 2.3 për qind kishin përdorur heroinë.